Wednesday, February 27, 2013

Mami Ijat lembu kembali berbunyi..

Wow!!!!!!

Mami Ijat dah kembali berbunyi bila cerita lembu kini bukan lgi cerita popular yang menjadi buah mulut, sembang santai politik kedai kopi.

Kenyataan terbaru dan ulasan Mami Ijat pasal manifesto Pakatan Rakyat, boleh klik sini , ibarat cerita fairy tales Alice In Wonderland. Memang depa punya taste semua cerita dongeng orang putih yang diambik sebagai contoh. Cerita dongeng melayu mana depa mau pakai pun.

Ni, wa nak tanya kat Mami Ijat! Cerita manifesto Pakatan hang boleh kata mengarut tapi pasal cerita lembu duduk kondo hang tak mau ka kata benda tu pun mengarut?

Hang ingat rakyat mudah lupa ka? Hang ingat teori Tun Madey boleh pakai lagi ka la ni? Hang ingat orang melayu mudah lupa ka?

Sorry!!!! Kali ni sapa salah, tanggung la akibatnya. Takdak lagi projek bail out kroni macam zaman Madey dulu. Rakyat dah celik info, sekelip mata berita boleh tersebar dengan meluas melalui medium baru ni. Medium yang bos hang, PM Najib kata kena kawal selia. Maknanya kena ada mekanisma berbentuk sekatan la tu. Macam la orang tak tau maksud yang tersirat di sebalik ucapan yang keluar dari mulut si bibir merah tu..

keh keh keh keh keh keh keh keh keh..


Cerita dongeng Alive In Wonderland ka, cerita Upin Ipin ka, cerita Sang Kancil dengan kura2 ka, tapi tak boleh potong rating tertinggi cerita hot abad ni, cerita lembu duduk kondo. Hanya kat Malaysia saja orang bela lembu dalam kondo. Kat negara lain belum di praktik kan lagi. Mungkin teknologi ni akan di kembang ke Kazakstan dalam masa terdekat ni atas projek PM bersama besan nya...

Muahahahahahahahahahahahahahahahaha...

No comments:

Post a Comment

Lu orang nak komen, wa tak halang. Tapi lu kena la bertanggungjawab atas lu punya komen..
Lu nak maki wa ke, nak maki gomen ke tu lu punya pasal. Ada Aku Kesah??

My Blog List 1

My Blog List 2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...