Wednesday, June 5, 2013

Kepala lutut digunakan mengeluarkan pandangan, inilah jadinya beb!!!

Kalau sebelum ini lu orang mempunyai seorang Menteri Penerangan Komunikasi dan Multi Media yang PAN TIN TUN dan PAKAR MATEMATIK dalam BAB mengira berapa jumlah perserta HIMPUNAN melalui kiraan METER PERSEGI iaitu Datuk Seri Rais Yatim... Tapi sekarang ni lu orang dah ada Menteri Komunikasi dan Multimedia yang BARU iaitu Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek seorang yang pernah BERBUIH MULUT bila BERDEBAT kerana TAK FAHAM TAJUK PERDEBATAN atau dalam kata lain nya LAIN TAJUK, LAIN YANG YANG DIDEBATKAN.

Mungkin itu KISAH LAMPAU beb..!! Memang MANUSIA TAK LARI DARI MELAKUKAN KESILAPAN... dan sewajarnya PENGALAMAN LAMPAU dijadikan PENGAJARAN bila hendak membuat sesuatu perkara... baik dari TINDAKAN... PERBUATAN... TINGKAH LAKU serta KATA-KATA... namun rasanya itu semua tidak DIGUNA PAKAI oleh Menteri Komunikasi dan Multimedia yang pernah BERBUIH MULUT sewaktu BERDEBAT dengan Datuk Seri Anwar Ibrahim satu waktu dulu.

TERKINI beliau sekali lagi telah MENGGUNAKAN KEPALA LUTUT bila mengatakan MAHUKAN KAWALAN KEATAS PORTAL ATAS TALIAN... yang paling LAWAK GILA BABI nya ialah bila menjadikan Negara Singapura yang dikatakan MENINDAS ORANG MELAYU dan Negara China yang BERFAHAMAN KOMUNIS sebagai IKUTAN... ini lah yang dikatakan CAKAP TAK SERUPA BIKIN beb... sebelum ini 1Malaysia DICANANGKAN konon nya hanya Negara Malaysia yang DIPERINTAH oleh Umno/Bn sebagai paling DEMOKRATIK dalam DUNIA.

Apakah PENINDASAN yang ISI PERUT UMNO selalu CANANG-CANANGKAN 1Malaysia tu hanya TEMBERANG aje... ini bagi MENAKUT-NAKUTKAN ORANG MELAYU supaya jangan MENGUNDI Parti DAP yang dikatakan KEMBAR kepada PAP.

Itu sebab lah ORANG DOLU-DOLU pernah mengatakan beb... CAKAP SIANG PANDANG-PANDANG... CAKAP MALAM DENGAR-DENGAR... sedangkan menjadi Menteri bukan nya BARU tapi dan BERTAHUN-TAHUN... nanti bila dikatakan BODOH tahu pulak MARAH... tapi SENDIRI BUAT KERJA SENDIRI TAK MAHU PIKIR... kalau ya pun GATAL MULUT nak bercakap sebagai Menteri sepatutnya AKAL FIKIRAN digunakan bukan nya KEPALA LUTUT JADI SANDARAN... dan kalau TIDAK SANGGUP atau TAKUT DIKRITIK baik jangan jadi Pemimpin beb.

Yang gua nampak Menteri mengeluarkan PANDANGAN CERDIK hanya seorang aje le yang boleh dikatakan CERDIK sikit beb... ianya ialah Menteri Belia dan Sukan Khairy Jamaluddin... selain dari itu belum ada lagi KENYATAAN CERDIK dari KABINET BARU Pasca Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13)... ada seorang Menteri tu lagi lah beb siap suruh RAKYAT yang MEMBANTAH PENIPUAN oleh Suruhanjaya Penipu Rakyat (SPR) supaya BERHIJRAH ke Negara lain... WAHHHH BANYAK CANTIK lu punya MUKA... SUKA HATI MAK BAPAK lu aje nak HALAU RAKYAT ya.


2 comments:

 1. Kat Spore bulan puasa makan kat kedai terang2 tak kisah, tak kena tangkap, Bro tak pernah ke Spore ke? Khalwat pun tak perlu takut2, takde sape nak tangkap. Ini contoh

  http://info4thetruth.blogspot.com/2013/05/pesanan-awek-singapura-buat-rakyat.html

  ReplyDelete
  Replies
  1. gila!
   apa kena mengena??
   we are malaysian bro...
   be independent is interesting..
   our neighbour is still a neighbourhood..
   improve m'sia...thts our vision...
   we have a leader here...tht is Sultan...

   Delete

Lu orang nak komen, wa tak halang. Tapi lu kena la bertanggungjawab atas lu punya komen..
Lu nak maki wa ke, nak maki gomen ke tu lu punya pasal. Ada Aku Kesah??

My Blog List 1

My Blog List 2

My Blog List 3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...