Monday, July 2, 2012

Sejarah dan asal usul Rosmah Mansor

Ni sambungan dari kisah isteri pertama PM Najib. Dalam posting wa yang sini dan sini, wa cuma nak jelaskan bahawa yang sepatutnya menjadi isteri pertama PM Najib bukan lah Rosmah Mansor seperti yang di ketahui kini.


Oleh itu, wa korek pulak siapakah wanita 'hebat' yang berjaya merampas PM Najib dari tangan isterinya yang sah, malah PM Najib sanggup meninggalkan anak bini dia hanya kerana ingin membina hidup bersama Rosmah Mansor.


Datin Paduka Seri Hajah Rosmah Mansor ialah isteri kepada Perdana Menteri Malaysia ke-6 Dato' Seri Haji Mohd Najib bin Abdul Razak namun beliau bukanlah isteri yang pertama bagi PM Najib. Beliau dilahirkan di Kuala Pilah, Negeri Sembilan pada 1951. Beliau merupakan canselor Universiti Industri Selangor (UNISEL) semasa di era pemerintahan Umno/BN di Selangor dulu.


Beliau merupakan isteri yang kedua bagi PM Najib. Hasil perkahwinan tersebut, mereka dikurniakan dua orang anak, Norashman dan Nooryana Narjawa. Beliau jugak mempunyai seorang anak, Azrene Soraya hasil daripada perkahwinan beliau yang pertama dengan Farith Ismeth Amir, pembaca berita Dunia Jam 10 di RTM. Ibu beliau berasal dari Kampung Mertang, Seri Menanti, Negeri Sembilan.


Ramai yang tidak mengetahui kisah sebenarnya bagaimana Rosmah Mansor berjaya mendapatkan PM Najib dari bekas isterinya, Tengku Puteri Zainah iaitu seorang kerabat raja sebuah negeri di Pantai Timur. Ketika itu PM Najib adalah MB Pahang pada usia yang terlalu muda. Menurut maklumat, Rosmah Mansor senantiasa berkunjung ke pejabat MB Pahang untuk bertemu PM Najib. Beliau dibawa oleh rakan karibnya iaitu Datuk Maznah Mazlan yang kini menjadi Timbalan Menteri dan ADUN Muadzam Shah.


Khabarnya, boleh dikatakan setiap hari Rosmah Mansor akan mengadap PM Najib, dan setiap kali itulah jugak lah hanya Rosmah yang dibenarkan naik ke Pejabat MB Pahang, lain-lain orang tidak dibenarkan masuk. Kejadian dan mungkin boleh di kategorikan sebagai skandal itu berlaku agak lama, hinggakan PM Najib ketika itu terpaksa mengarahkan pihak-pihak tertentu untuk  mengalihkan kenderaan rasmi MB untuk membuktikan bahawa beliau tiada di pejabat setiap kali Rosmah Mansor datang. Peliknya, Maznah hanya menunggu di lobi Wisma Sri Pahang tempat kejadian ini berlaku.


Hubungan pelik Rosmah Mansor  yang datang ke pejabat ini berlarutan agak lama, hinggalah ditemui isteri PM Najib dikatakan terkena penyakit misteri yang sukar diubati. Maka dengan alasan itu akhirnya, PM Najib menceraikan isterinya dan sanggup berkahwin dengan Rosmah Mansor setelah membayar sekian harga kepada pemilik Rosmah Mansor yang sah ketika itu.


Entah berapa harga yang telah dibayar oleh PM Najib pun tidak pasti, mungkin ratus ribu RM atau juta RM agaknya. Akhirnya berjayalah Rosmah Mansor memiliki PM Najib, dan menurut maklumat maka bermulalah agenda Rosmah Mansor untuk menjadi orang nombor satu. Ini didedahkan kepada rakan-rakan rapatnya dan juga Maznah Mazlan. Berbanggalah Rosmah Mansor kerana memiliki lelaki seperti PM Najib Razak, seorang anak bekas Perdana Menteri yang amat disayangi rakyat satu ketika dulu.


Hasratnya untuk menjadi wanita nombor satu tercapai seketika tatkala isteri bekas Perdana Menteri Pak Lah, iaitu Hindon meninggal dunia akibat penyakit barahnya. Namun, perjalanan Rosmah Mansor sedikit terhalang selepas Pak Lah berkahwin kali kedua dengan Jeane Abdullah. Akhirnya hajat itu terbantut, namun usahanya tetap berjalan.


Rosmah Mansor terus melangkah dan melangkah, segala yang menghalang langkah PM Najib pasti akan diketepikan. Maka wujudlah berbagai skandal yang mengaitkan namanya seperti kes Altantunya, isu pembelian kapal selam dan jet sukhoi, isu pakaian seragam pelatih PLKN dan banyak lagi. Perjalanan Rosmah Mansor sedikit terencat dengan isu-isu ini. Namun, baginya perjalanan semakin hampir cuma masanya belum tiba.


Akhirnya kini, Rosmah Mansor sudah hampir berada dikemuncaknya. Kelibat beliau lebih hebat dari mana-mana isteri raja-raja Melayu atau Perdana Menteri sebelum ini. Kemana PM Najib pergi, maka beliau tetap akan mengekorinya. Beliau terlalu marah jika wajahnya tidak dipaparkan di media ketika beliau berada bersama PM Najib dalam mana-mana acara rasmi.


Pernah terjadi sebuah stesyen televisyen swasta di beri surat "tunjuk sebab", gara-gara mengambil gambar PM Najib dengan ternampak hanya tangannya sahaja di kaca TV. Rosmah Mansor tidak suka ini terjadi, beliau memberi amaran "tunggulah beliau jadi wanita nombor satu negara nanti".


Katanya itu masih terpahat di minda dikalangan wartawan media terbabit. Mereka takut dengan amaran Rosmah Mansor. Beliau kini sedang mengatur strategi agar tidak ada orang yang menggagalkan rancangannya itu. Jika ada pasti "dipastikan" mereka akan gagal termasuklah Pak Lah, Anwar dan lain-lain lagi. Masa semakin tipis dan beliau harus berwaspada. Khabarnya beliau sudah mula berangan-angan untuk berada di Pejabat Perdana Menteri, bukannya PM Najib.


Bagi memastikan semua pihak berbuat baik dengannya, maka beliau telah membelikan jam-jam tangan yang nilainya jutaan ringgit untuk diberikan kepada isteri-isteri pembesar negara dan raja-raja Melayu. Beliau sanggup lakukan semua ini demi mendapat sokongan dan yakin PM Najib akan menjadi orang nombor satu negara dan beliau bakal ditabalkan sebagai "wanita nombor satu".


Apakah hasratnya itu akan tercapai?. Rakyat dapat membayangkan, apakah akan terjadi jika beliau berjaya dengan impiannya ini?. Ada yang gusar dan takut apakah yang akan berlaku kepada rakyat terutamanya musuh PM Najib dalam pakatan pembangkang.


Terdapat juga khabar angin mengatakan Tun Madey ada memberi "kata dua" kepada PM Najib, jika beliau ingin mengejar impiannya itu beliau harus "lepaskan Rosmah". Ini kerana Tun Madey tahu siapa Rosmah Mansor dan apakah kaitannya dengan skandal-skandal yang dimaksudkan. Apapun, sama-samalah kita nantikan perjalanan Rosmah sebagai "wanita nombor satu" selepas ini.


Sumber : blogslucumenarik.blogspot.com


P/S : Lagi sambungan akan hadir dalam masa terdekat. Jenuh wa googlekan semata2 nak memberi pencerahan kepada semua siapa sebenarnya FLOM itu sebenarnya.

Mungkin lepas ni kita korek pulak harta benda bernilai jutaan RM yang dah menjadi milik Rosmah Mansor sejak bergelar wanita pertama Malaysia.

51 comments:

 1. Replies
  1. ANDA PENGEN CEPAT KAYA MELALUI JALAN PESUGIHAN TUYUL DAN ANDA JUGA BISA MENANG MELALUI ANGKA-ANGKA TOGEL 2D 3D 4D 5D 6D.
   >>>>>KISAH NYATA DARI SAYA <<<<<
   Aslamu alaikum wr wb..
   Bismillahirrahamaninrahim,,senang sekali saya bisa menulis
   dan berbagi kepada teman2 melalui room ini,
   sebelumnya dulu saya adalah seorang pengusaha dibidang property rumah tangga
   dan mencapai kesuksesan yang luar biasa, mobil rumah dan fasilitas lain sudah saya miliki,
   namun namanya cobaan saya sangat percaya kepada semua orang,
   hingga suaatu saat saya ditipu dengan teman saya sendiri dan membawa semua yang saya punya,
   akhirnya saya menanggung hutang ke pelanggan-pelanggan saya totalnya 470 juta dan di bank totalnya 600 juta ,
   saya sudah stress dan hampir bunuh diri anak saya 3 orang masih sekolah di SMP / SMA dan juga anak sememtarah kuliah,tapi SUAMI saya pergi entah kemana dan meninggalkan saya dan anaka-naknya ditengah tagihan hutang yang menumpuk,
   demi makan sehari hari saya terpaksa jual nasi bungkus keliling dan kue,
   ditengah himpitan ekonomi seperti ini saya bertemu dengan seorang teman
   dan bercerita kepadanya, Alhamdulilah beliau memberikan saran kepada saya.
   dulu katanya dia juga seperti saya setelah bergabung dengan AKI DARMO hidupnya kembali sukses,
   awalnya saya ragu dan tidak percaya tapi selama satu minggu saya berpikir
   dan melihat langsung hasilnya, `
   saya akhirnya bergabung dan menghubungi AKI DARMO di No 0823-1014-2255
   Semua petunjuk AKI DARMO saya ikuti dan hanya 3 hari Astagfirullahallazim,
   Alhamdulilah Demi AllAH dan anak saya,
   akhirnya 5M yang saya minta benar benar ada di tangan saya,
   semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha,
   kini saya kembali sukses terimaksih AKI DARMO saya tidak akan melupakan jasa AKI.
   JIKA TEMAN TEMAN BERMINAT, YAKIN DAN PERCAYA INSYA ALLAH,
   SAYA SUDAH BUKTIKAN DEMI ALLAH SILAHKAN HUB AKI DARMO DI 0823-1014-2255

   ((((((((((((DANA GHAIB)))))))))))))))))
   Pesugihan Instant 5 MILYAR
   Mulai bulan ini (January 2016) Kami dari padepokan mengadakan program pesugihan Instant tanpa tumbal,
   serta tanpa resiko. Program ini kami khususkan bagi para pasien yang membutuhan modal usaha yang cukup besar,
   Hutang yang menumpuk (diatas 1 Milyar), Adapun ketentuan mengikuti program ini adalah sebagai berikut :
   Mempunyai Hutang diatas 1 Milyar
   Ingin membuka usaha dengan Modal diatas 1 Milyar
   dll
   Syarat :
   Usia Minimal 21 Tahun
   Berani Ritual (apabila tidak berani, maka bisa diwakilkan kami dan tim)
   Belum pernah melakukan perjanjian pesugihan ditempat lain
   Suci lahir dan batin (wanita tidak boleh mengikuti program ini pada saat datang bulan)
   Harus memiliki Kamar Kosong di rumah anda

   Proses :
   Proses ritual selama 2 hari 2 malam di dalam gua
   Harus siap mental lahir dan batin
   Sanggup Puasa 2 hari 2 malam ( ngebleng)
   Pada malam hari tidak boleh tidur
   Biaya ritual Sebesar 10 Juta dengan rincian sebagai berikut :
   Pengganti tumbal Kambing kendit : 5jt
   Ayam cemani : 2jt
   Minyak Songolangit : 2jt
   bunga, candu, kemenyan, nasi tumpeng, kain kafan dll Sebesar : 1jt
   Prosedur Daftar Ritual ini :
   Kirim Foto anda
   Kirim Data sesuai KTP
   Format : Nama, Alamat, Umur, Nama ibu Kandung, Weton (Hari Lahir), PESUGIHAN 5 MILYAR
   Kirim ke nomor ini AKI DARMO: 0823-1014-2255
   SMS Anda akan Kami balas secepatnya ATAU KTIK -- http://fleepster09.blogspot.co.id
   Maaf Program ini TERBATAS hanya untuk beberapa Orang saja..?

   Delete
  2. "Beliau merupakan isteri yang kedua bagi PM Najib. Hasil perkahwinan tersebut, mereka dikurniakan dua orang anak, Norashman dan Nooryana Narjawa. Beliau jugak mempunyai seorang anak, Azrene Soraya hasil daripada perkahwinan beliau yang pertama dengan Farith Ismeth Amir, pembaca berita Dunia Jam 10 di RTM."
   ===========================================

   Di atas ni sah2 cerita palsu, fitnah & dongeng. Rosmah tak pernah berkahwin dgn Farith Ismeth Amir pembaca berita RTM. Aku tahu lah sbb suami pertama Rosmah ialah Aziz Nongchik, ayah kpd Azrene Soraya Aziz (isteri celebrity chef Dato' Fazley) & Riza Aziz. Aku tahulah sbb Aziz classmate aku masa di MCKK. Mereka berdua kemudian bersama-sama belajar di Universiti Malaya. Mereka berkawan sejak Aziz bersekolah di MCVKK dan Rosmah di Kolej Tunku Khurshiah, Seremban. Kedua-duanya berasalal dari Seremban.

   Suaminya yg kedua dan kekal hingga sekarang ialah DS Najib Tun Razak.

   Penafian Farid Ismeth -

   https://www.youtube.com/watch?v=JxTL1W_5Tg0

   Delete
 2. penyebar benda yang xbetul adalah fitnah.. nampak sngt fakta pesong..

  ReplyDelete
  Replies
  1. macai ke bro??

   Delete
  2. okay la jadi macai, dari jadi pak turut mcm ko.. bodoh punya melayu kutuk bangsa sendiri

   Delete
  3. Bodoh. Mmg betul ni bukan fitnah. Saya tau kau x dpt terima hakikat sebab kau macai penjilat yg bercita cita mau jilat c rosmah. Saya tau kau stim tgk c rosmah tu palui

   Delete
  4. amacam sume tahun 2018 ni..ade lagi penjilat rosmah?lol

   Delete
 3. Semoga aku tidak dilibatkan Allah berdosa membaca berta ini.

  ReplyDelete
 4. urusan dia dgn tuhan

  ReplyDelete
 5. Jangan Layan Mamat ni

  ReplyDelete
 6. Kits doakan begini aje tanpa menuduh sesiapa..
  Ya Allah.. Sesungguhnya Engkaulah pemilik sekalian alam..
  Ya Allah.. Kau binasakanlah segala kejahatan ini sebagaimana Engkau binasakan kejahatan firaun...

  Seandainya tulisan ini palsu maka ya Allah, Kau binasakanlah penulisnya... & seandai tulisan INI benar maka Engkau binasakanlah dia...
  Sesungguhnya Engkau ya Allah yang Maha Mengetahui...
  Amin... Amin... Ya Allah... Tuhan pemilik sekalian alam...

  ReplyDelete
 7. Kits doakan begini aje tanpa menuduh sesiapa..
  Ya Allah.. Sesungguhnya Engkaulah pemilik sekalian alam..
  Ya Allah.. Kau binasakanlah segala kejahatan ini sebagaimana Engkau binasakan kejahatan firaun...

  Seandainya tulisan ini palsu maka ya Allah, Kau binasakanlah penulisnya... & seandai tulisan INI benar maka Engkau binasakanlah dia...
  Sesungguhnya Engkau ya Allah yang Maha Mengetahui...
  Amin... Amin... Ya Allah... Tuhan pemilik sekalian alam...

  ReplyDelete
 8. Doa yg terbaik utk negara dan seisinya, sepandai pandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah jua. in islam we have kiffarah, mean what u give u get back . btw thanks utk perkongsian ini

  ReplyDelete
 9. ini rupanya penyebar fitnah..

  ReplyDelete
 10. #BukanHalAku
  #Kipidap
  #Jilaka
  #Macaiker

  ReplyDelete
 11. Blog ini di dalam pemerhatian pihak berkuasa, surat peguam bakal menyusul.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kepala butu kau la. Mmg betul. Mmg penjilat lubang pantat umngok sja yg suka defend dan mentidakkan sesuatu yg betul. Mmg perempuan gemuk tu sial

   Delete
 12. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
  Replies
  1. This comment has been removed by the author.

   Delete
  2. Woii ko syirik jgn ajk org ko syirik la sorang2 setan betul punya indon

   Delete
 13. SAYA ATAS NAMA: IBU SANTI 'TKI' DARI SINGAPURA

  =============================================
  DULUNYA AKU TIDAK PERCAYA SAMA BANTUAN DARI
  PERAMAL TOGEL,TAPI SEKARANG AKU SUDAH PERCAYA
  KARENA SAYA SUDA MEMBUKTIKA SENDIRI.KARNA ANGKA
  YANG DIBERIKAN 4D.(9578) BENAR2 TEMBUS 100% ALHAMDUHLILLAH
  DPT 277 JUTA.DAN SAYA SELAKU PEMAIN TOGEL,DAN KEPERCAYAAN
  ITU ADALAH SUATU KEMENANGAN DAN SAAT SEKARANG SAYA TEMUKAN
  ORANG YANG BISA MENGELUARKAN ANGKA2 GAIB YAITU (AKI AGUM SARTO)
  JIKA ANDA YAKIN DAN PERCAYA NAMANYA ANGKA GOIB ANDA BISA
  HUBUNGI LANGSUNG ((AKI AGUM SARTO)) DI NO_0852_6188_8124_SAYA
  SUDAH BUKTIKAN SENDIRI ANGKA GOIBNYA DEMIH ALLAH DEMI TUHAN.
  INI KISAH NYATA SAYA== call (0852-6188-8124)
  =============================================


  CUKUP ANDA KIRIM SIARAT PENDAFTARAN AJA
  LANGSUNG ANDA TERIMA ANGKA.NYA
  DARI AKI AGUM SARTO

  ANGKA 2D 20.0000,rb

  >>=>

  ANGKA 3D 30.0000,rb

  >>=>

  ANGKA 4D 40.0000,rb

  [>>KLIK DISINI FORUM AKI AGUM SARTO<<]
  ReplyDelete
 14. Puisi Gus Mus: “Kau Ini Bagaimana atau Aku Harus Bagaimana?”

  Kau ini bagaimana?
  Kau bilang aku merdeka, kau memilihkan untukku segalanya
  Kau suruh aku berpikir, aku berpikir kau tuduh aku kapir

  Aku harus bagaimana?
  Kau bilang bergeraklah, aku bergerak kau curigai
  Kau bilang jangan banyak tingkah, aku diam saja kau waspadai

  Kau ini bagaimana?
  Kau suruh aku memegang prinsip, aku memegang prinsip kau tuduh aku kaku
  Kau suruh aku toleran, aku toleran kau bilang aku plin-plan

  Aku harus bagaimana?
  Aku kau suruh maju, aku mau maju kau selimpung kakiku
  Kau suruh aku bekerja, aku bekerja kau ganggu aku

  Kau ini bagaimana?
  Kau suruh aku taqwa, khotbah keagamaanmu membuatku sakit jiwa
  Kau suruh aku mengikutimu, langkahmu tak jelas arahnya

  Aku harus bagaimana?
  Aku kau suruh menghormati hukum, kebijaksanaanmu menyepelekannya
  Aku kau suruh berdisiplin, kau menyontohkan yang lain

  Kau ini bagaimana?
  Kau bilang Tuhan sangat dekat, kau sendiri memanggil-manggilNya dengan pengeras suara setiap saat
  Kau bilang kau suka damai, kau ajak aku setiap hari bertikai

  Aku harus bagaimana?
  Aku kau suruh membangun, aku membangun kau merusakkannya
  Aku kau suruh menabung, aku menabung kau menghabiskannya

  Kau ini bagaimana?
  Kau suruh aku menggarap sawah, sawahku kau tanami rumah-rumah
  Kau bilang aku harus punya rumah, aku punya rumah kau meratakannya dengan tanah

  Aku harus bagaimana?
  Aku kau larang berjudi, permainan spekulasimu menjadi-jadi
  Aku kau suruh bertanggung jawab, kau sendiri terus berucap Wallahu A’lam Bisshowab

  Kau ini bagaimana?
  Kau suruh aku jujur, aku jujur kau tipu aku
  Kau suruh aku sabar, aku sabar kau injak tengkukku

  Aku harus bagaimana?
  Aku kau suruh memilihmu sebagai wakilku, sudah ku pilih kau bertindak sendiri semaumu
  Kau bilang kau selalu memikirkanku, aku sapa saja kau merasa terganggu

  Kau ini bagaimana?
  Kau bilang bicaralah, aku bicara kau bilang aku ceriwis
  Kau bilang jangan banyak bicara, aku bungkam kau tuduh aku apatis

  Aku harus bagaimana?
  Kau bilang kritiklah, aku kritik kau marah
  Kau bilang carikan alternatifnya, aku kasih alternatif kau bilang jangan mendikte saja

  Kau ini bagaimana?
  Aku bilang terserah kau, kau tidak mau
  Aku bilang terserah kita, kau tak suka
  Aku bilang terserah aku, kau memakiku

  Kau ini bagaimana?
  Atau aku harus bagaimana?

  -1987-

  ReplyDelete
 15. Jilage kau rosma ... Puih

  ReplyDelete
 16. orang buta saja yang tak nampak apa yang najib dan rosmah dah dan sedang buat pada Malaysia..

  ReplyDelete
 17. Sokong !!! hidup pas

  ReplyDelete
 18. Bukan mudah apabila bangsa anjing kurap mengaku kesalahan dan masih menganggap seperti tuhan baru bagi mereka.

  ReplyDelete
 19. Kalau blog ni kene block oleh kerajaan. Maksudnya betul la kisah ni

  ReplyDelete
 20. Kalau blog ni kene block oleh kerajaan. Maksudnya betul la kisah ni

  ReplyDelete
 21. KISAH NYATA.
  Ass.Saya IBU Yunu Sara.Dari Kota Surabaya Ingin Berbagi Cerita
  dulunya saya pengusaha sukses harta banyak dan kedudukan tinggi tapi semenjak
  saya ditipu oleh teman hampir semua aset saya habis,
  saya sempat putus asa hampir bunuh diri,tapi saya buka
  internet dan menemukan nomor Nyi Pele,saya beranikan diri untuk menghubungi beliau,saya dikasi solusi,
  awalnya saya ragu dan tidak percaya,tapi saya coba ikut ritual dari Hyi Pele alhamdulillah sekarang saya dapat modal dan mulai merintis kembali usaha saya,
  sekarang saya bisa bayar hutang2 saya di bank Mandiri dan BNI,terimah kasih Nyi,mau seperti saya silahkan hub Nyi
  Dimas di nmr 0823-9350-0556 Nyi Pele,ini nyata demi Allah kalau saya bohong,indahnya berbagi,assalamu alaikum.PESUGIHAN NYI PELE

  ReplyDelete
 22. Aku sumpah anak cucu rosmah mansor tak akan bahagia. Sampai mati. Di sebbkan dia semua naik .

  ReplyDelete
 23. Berdosa buka aib seorang walau pun benar.

  ReplyDelete
 24. Berdosa buka aib seorang walau pun benar.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aib pemimpin/pemerintah mesti disebarkan kalau betul. Aib org awam yg tak boleh disebarkan. Rujuk ihya ulumiddin oleh imam al ghazali

   Delete
  2. Aib pemimpin/pemerintah mesti disebarkan kalau betul. Aib org awam yg tak boleh disebarkan. Rujuk ihya ulumiddin oleh imam al ghazali

   Delete
 25. Wa untungnya... Boleh la berdosa byk nanti ye.. Kalau orang buka aib kita mereka pula yang berdosa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. SAYA SEKELUARGA INGIN MENGUCAPKAN BANYAK TERIMAH KASIH KEPADA AKI NAWE BERKAT BANTUANNNYA SEMUA HUTANG HUTANG SAYA SUDAH PADA LUNAS SEMUA BAHKAN SEKARAN SAYA SUDAH BISA BUKA TOKO SENDIRI,ITU SEMUA ATAS BANTUAN AKI YG TELAH MEMBERIKAN ANKA JITUNYA KEPADA SAYA DAN ALHAMDULILLAH ITU BENER2 TERBUKTI TEMBUS..BAGI ANDA YG INGIN SEPERTI SAYA DAN YANG SANGAT MEMERLUKAN ANGKA RITUAL 2D 3D 4D YANG DIJAMIN 100% TEMBUS SILAHKAN HUBUNGI AKI NAWE DI 085-218-379-259 ATAU KLIK SITUS DANA GAIB

   Delete
 26. Bagus... Semenjak najib jd pm... Hidup sy makin Susah.... Tk membantu apa2

  ReplyDelete
 27. Bagus... Semenjak najib jd pm... Hidup sy makin Susah.... Tk membantu apa2

  ReplyDelete
 28. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini HANDAYANI seorang TKW dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar IBU DARNA yg dari singapur tentan AKI SYHE MAULANA yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya saya juga mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dr hasil ritual/ghaib dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus dan menang RM.230.000 Ringgit ,kini saya kembali indon membeli rumah dan kereta walaupun sy Cuma pembantu rumah tanggah di selangor malaysia , sy sangat berterimakasih kepada AKI SYHE MAULANA dan tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui AKI MAULANA saya juga sudah bisa sesukses ini. Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, ini adalah kisah nyata dari seorang TKW, Untuk yg punya mustika bisa juga di kerjakan narik uang karna AKI MAULANA adalah guru spiritual terkenal di indonesia. jika anda ingin seperti saya silahkan kunjungi situs/website AKI MAULANA ~>KLIK DISINI<~  yg punya rum terimakasih atas tumpangannya.

  ReplyDelete
 29. bolehlah si rosmah tu jadi wanita nombor satu dekat dunia ni. apa yang saya belajar kalau kita kejar dunia, kita tak dapat akhirat means kita akan masuk neraka lah kan. kalau nak jadi wanita nombor satu dunia ni, mesti kulit dah tebal nak jadi wanita nombor satu dekat neraka nanti. ok bye

  ReplyDelete
 30. Sesiapa tahu..bila tarikh mereka kawin

  ReplyDelete
 31. Perempuam yang mengoda suami orang & bersuami pula memang sama dengan seorang pelacur. Kalau latarbelakang tak bersih menanglah semuanya rahsia.
  Hal dia tak minat tapi sebagai 1st lady nagara kita berhak tahu. Kena ketawa negara serata dunia.

  ReplyDelete
 32. Hai pandangan yang anda tahu ada mantra untuk memenangi cinta kembali dari bekas. Saya sudah melakukannya. Saya suka membaca tentang hubungan dan cara membuatnya berfungsi, bagaimana untuk memperbaiki hubungan, dan bagaimana untuk menjaga kehidupan percikan api, walaupun cara bercakap dengan mereka cara tertentu untuk membuat mereka berfikir cara yang berbeza tentang keadaan dan anda. Jika anda memerlukan nasihat atau mahu memenangi semula bekas anda, cubalah ini: augusmimi789@gmail.com salinan dan mesej yang berikut (augusmimi789@gmail.com) Ia akan mengubah mentaliti anda dan mendapatkan apa yang anda mahu.

  ReplyDelete

Lu orang nak komen, wa tak halang. Tapi lu kena la bertanggungjawab atas lu punya komen..
Lu nak maki wa ke, nak maki gomen ke tu lu punya pasal. Ada Aku Kesah??

My Blog List 1

My Blog List 2

My Blog List 3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...