Wednesday, April 11, 2012

Ikrar pilihanraya : Hanya 4 MP jer yg tandatangan..

Ni macam mana nak kira? Hanya 4 orang MP jer yang respon  kepada cadangan Transperancy International Malaysia atas cadangan supaya semua calon yang nak bertanding dalam pilihanraya umum akan datang supaya menurunkan tandatangan berikrar akan bertanding secara sihat dan tidak mengamalkan politik wang atau senang citer rasuah la.


MP yang menurunkan tandatangan terdiri dari 2 dari BN dan 2 dari PR. Yb Saiffudin dan Khairy Jamaludin dari BN manakala Nurul Izzah dan Dr Jeyakumar pulak dari PR. MP2 yang lain gamaknya suka la kot mengamalkan politik wang ni.


Ikrar yang dilancarkan bulan lalu ni boleh dikira sebagai kontrak sosial kepada calon2 yang nak bertanding nanti.


Kalau MP2 dari Umno/BN wa tak heran pun kalau depa tak mau tandatangan tapi dari PR pun macam tak respon jer dengan cadangan dari Transparency international tu. Tu yang pelik sikit tu. kalau kata tak ada sosial network punya site, memang tipu tahap tertinggi punya tipu la depa ni semua.


keh keh keh keh keh keh keh keh keh...


Kalau depa tak tau atau pun tak ambik tau, kat ni wa kasi link lagi kat mana depa nak sign ikrar akujanji tu. Tak payah nak susah2 lagi ataupun tak payah nak buat2 tak tau kewujudan form tu. Boleh klik kat sini.


Lepas ni kita semua patut tolong cerita kan kat YB2 ataupun calon2 YB kat tempat masing2 pasal kewujudan form untuk akujanji ni. Kalau depa buat derk jugak, konfom lepas ni kita semua tak payah nak bagi undi kat calon tu sebab dah konfom dia nak mengamalkan politik wang. Tak sekarang, mungkin dalam masa akan datang. So, daripada kita putih mata di masa akan datang, baik kita tolak depa awal2.

No comments:

Post a Comment

Lu orang nak komen, wa tak halang. Tapi lu kena la bertanggungjawab atas lu punya komen..
Lu nak maki wa ke, nak maki gomen ke tu lu punya pasal. Ada Aku Kesah??

My Blog List 1

My Blog List 2

My Blog List 3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...